Isnin, 25 April 2011

kelakar sangat-sangat..

Assalamualaikum..

Hari nie sya penat sangat-sangat.. Sepatutnya lepas balik sekolah tadi ada kelas tutorial tetapi dibatalkan pulak dan akhirnya sya dengan kwan-kawan sya pergi lepak dekat perpustakaan sekolah. Kitaorang masuk situ bukannya nak membaca atau study tapi saja jea nak rehat-rehat sekejap.. hehe
Dalam perjalanan hendak tunggu bas, kawn sekelas sya iaitu hafawati (bersama sya di dalam gambar blog) ue ada kata pada sya yang kawan sya nie cemburukan sya gara-gara kerana sya rapat dengan kawan lelaki sya yang hanya dikenali sebagai ridzuan.. kami berdua memang rapat sejak dari kelas lower six lagi.. kawan sya yang hanya dikenali sebagai baby nie lah yang cemburukan sya.. sya pon tak sangka dalam diam dia tak suka sya rapat dengan ridzuan nie. Padahal hubungan sya dengan ridzuan sekarang semakin renggang kerana kami sudah berlainan kelas. Apabila kawan sya ceritakan tentang perasaan cemburu baby ue sya terus gelak besar. Masa ue sya masih di perhentian bas bersama kawan sha untuk mendapatkan bas.. hehehe~ nak tau kenapa sya gelak besar?? sebabnya sya dengan ridzuan ue memang rapat dan kami memang tiada perasaan untuk lebih dalam hubungan ini.. yang keduanya buat apa sya nak cemburukan ridzuan ue sedangkan sudah terang lagi bersuluh yang ridzuan ue seorang lelaki yang fokus pada matlamatnye.. sedangkan sya apa aje yang ada.. setakat rupa paras yang biasa dan berkulit sawo matang jea.. hehehe.. kalau nak dibandingkan dengan baby ue dia memang comel dan berkulit putih sawo matang.. hehe.. ada ke istilah putih sawo matang dalam bahasa melayu?? hehehe, memandai aje sya nie buat istilah bahasa melayu sendiri.. mentang-mentanglah budak sastera sesuka hati jea nak cipta istilah bahasa melayu sendiri ea.. hahaha..
Berbalik pada kisah cemburu tadi, apa yang diceritakan oleh kawan sya ue memang menarik difikiran sya kerana soal cemburu memang tak pernah wujud dalam diri sya untuk masa terdekat ini dan sya juga hormat akan persahabatan yang terjalin antara kawan-kawan sya yang lain.. Kawan sya yang cerita nie ada beritahu sya yang baby nie memang tak suka dengan cara jawapan yang diberikan oleh sya pada suatu masa dulu iaitu ketika kami bermesej dan dia menganggap segala jawapan yang sya berikan hanyalah semata-mata ingin menyokong sikap ridzuan itu.. selepas sya berfikir maka apa yang dapat disimpulkan ialah kawan sya yang baby ue memang ada perasaan pada ridzuan.. hehehe..
bagi sya kalau nak dicemburukan sangat tentang rapat berkawan ue merupakan perkara biasa aje.. lagi pun buat apa kita nak cemburu sangat.. kata berkawan jadi mestilah sentiasa bersikap profesional dalam berkawan agar kawan yang lain tak berfikir yang bukan-bukan tentang diri kita.. dan bagi pendapat sya perasaan cemburu ue tak perlu ada dalam berkawan kerana ianya akan mendatangkan musibah di suatu masa nanti..