Sabtu, 30 Julai 2011

rahsia mata dan pemikiran

Mata adalah lambang pemikiran sesorang manusia :-


a) Jika mata jarang berkedip, menandakan seseorang itu sangat tajam pemikirannya dan jika tidak berkedip langsung bila ia bercakap, dia sangat tajam dalam sesuatu bidang sebab konterasi dia sangat kuat sekali. Orang ini sangat berpotensi  menjadi saintis atau  pakar  dalam pelbagai bidang.


b) Jika renungannya tajam macam renungan mata harimau, orang ini sangat bersungguh dalam melakukan sesuatu dan tajam juga pemukirannya dengan syarat matanya tidak kurang berkedip. Dan dia ada dua sifat ekstrem sama ada sangat jahat atau sangat baik jika dia berpeluang berbuat demikian.


c) Mata sering berkedip-kedip seolah-olah ada habuk masuk mata, orang ini kurang cerdas dari segi pemikirannya dan kurang pandai dan mudah kena tipu.


d) Renungan nmata yang lemah menandakan orang ini kurang tajam pemikirannya dan kurang bijak atau dalam erti kata lain dia hanya berpotensi menjadi pelakon tambahan sahaja.


e) Jika mata renungannya tidak tajam tetapi renungannya seolah-olah nampak sangat jauh orang ini bijak dan pemikirannya adalah unik dalam berfikir dan bijak sekali. Nak tahu mata jenis ini lihatlah mata Dr. Fadzilah Kamsah, Tun Dr. Mahathir dan ramai orang jepun yang memeilikinya.


f) Jika mata seseorans sering  berkeliaran biji matanya, jaga-jaga orang ini kaki belit sedikit dan suka tipu dan  tidak bijak dal bahagian ilmu. Sukar untuk dipercayai dan dibuat kawan.


p/s:- sekadar bacaan dan bukan untuk dibuat pegangan 

ahlan wa sahlan yaa ramadhan..

Assalamualaikum.


selamat datang dan bertemu kembali bulan ramadhan!!!!! 
yeaaaaahhhhhhhhhhhh, sukanya aku ea ? hehehe..
mestilah suka uw.. ^__^
semoga ramadhan kali nie membawa erti yang lebih bermakna kepada kita. InsyaAllah.. :)